Saturday, 16 January 2016

Jom Makan! Western Express Bandar Sri Permaisuri

Assalamualaikum n hi sume,

Kali ni nak makan kat mana? Hah.. FN mungkin boleh bagi idea kat korang.. FN dah pergi satu restoran ni.. ok below is my food review ..silakan mentelaah la ye..

WESTERN EXPRESS BANDAR SRI PERMAISURI

Western Express ni terletak di area bandar sri permaisuri kuala lumpur. Apa yang dihidangkan di sini majoriti nya semestilah western food.

Bagi mereka yang belum pernah ke permaisuri, mungkin korang boleh google address ni dalam WAZE.. n ni FN ada letak MAP untuk korang refer.



Alamat:


WESTERN EXPRESS ADDRESS
52- G, JALAN DANAU
LUMAYAN 1
PUSAT PERNIAGAAN
DANAU LUMAYAN
OFF JALAN
TASIK PERMAISURI 1
BANDAR TUN RAZAK,
CHERAS
56000 
KUALA LUMPUR

CONTACT NUMBER:
+601121885110
+60193180360

 

Masa FN datang, FN pergi petang..dalam kul 6.30pm.. datang waktu tu x ramai.. 


Korang boleh pilih nak duduk kat dalam kedai.. or nak outdoor.. mana mana pun boleh.. 


ihsan fb western express malaysia... ni bahagian outdoor

FN sampai je amik tempat dalam kedai..x sampai beberapa minit, pelayan sampai bawak menu..


interior dalam kedai

belek punya belek menu.. FN decide nak minum jus.. tapi malangnya western express x provide juice to customer.. but they serve minimum lain.. korang boleh pilih dalam menu or special drink mcm kat bawah ni



minuman yang lain pun ada.. mcm teh o ais.. tu sume ada..jgn risau..

ok.. FN dah choose makann apa nak makan.. FN pun tunggula seperti tunggu makanan kat restauran lain.. tapi.. for this WE.. FN rasa mereka punya service agak baik.. cepat .. FN x perlu nak tunggu lama.. sekejap je..

so makanan pun dah sampai.. apa lagi.. jom makan!


ni nama dia.. the slopper.

Sosej , coleslaw, fries n telur .. with mushroom sauce with mayonies..

Rasa die? Mmg sedap.. tapi FN rasa..sume tempat rasa lebih kurang kot.. tp sume cukup rasa.. sedap.. sauce die ok, fries ok.. coleslaw sume ok.. bagi FN biasela.. biase dia tapi sedap..

ni mak FN punya.. die kate satu hari tak makan nasi..so kena order nasi untuk die..


ni nama dia.. nasi goreng chicken chop

Chicken chop nye die bg sampai dua.. fries ngan nasi goreng biase..

Rasa die? oklah.. not bad

Total dua yang kami makan ni ..


RM27.80 .. ok x? Bagi FN .. oklah.. service ok.. makanan ok..cukup rasa..

tapi 1 je FN regret.. FN x sempat rase diorg nya signature rroti mozzarella.. ape ntah.. roti cheese gitu.. sbb FN terlalu kenyang..



bahan untuk roti


roti cheese tgh masak

Tapi walaupun x dapat rasa.. tapi FN tau..mesti terbaik..

Oklah FN rasa kalau korang nak tau lebih lanjut, mungkin korang boleh refer fb and insta WE seperti di bawah




Instagram : western_express



oklah.. nanti dah try..jom kongsi kat sini eh..

k bye..

love FN







3 comments:

  1. I love western... Perghhhh! Merembesss...

    ReplyDelete
  2. Haha.. kan...terbaik.. tp ikut tempt gak ss.. ni nasib dpt yg sedap

    ReplyDelete